Besparen op uw hypotheek na overlijden partner


Hypotheek na overlijden partner

Na het overlijden van een partner zit u in een emotionele (en vaak ook financiële) rollercoaster. Op dat moment moeten er ook nog eens belangrijke beslissingen genomen. Heeft u een eigen woning en heeft u deze geërfd, dan erft u meestal ook de hypotheekschuld. Als u in de woning blijft wonen, moet de hypotheekrente wel gewoon doorbetaald worden; ook als er wellicht minder inkomen is.

Wat te doen? 

Onderzoek allereerst of er een uitkering is uit een overlijdensrisicoverzekering. Is deze er niet, bekijk dan of u een lagere hypotheekrente kunt afspreken. Bij veel hypotheekverstrekkers, kunt u er namelijk voor kiezen om zonder boete de op dat moment geldende, meestal lagere hypotheekrente te gaan betalen. Ook bestaat soms de mogelijkheid om de hypotheek boetevrij af te lossen. Let op u moet er wel zelf om vragen.

Beslis wel op tijd. Sommige banken kennen hiervoor een periode van één jaar. Er zijn echter ook banken die u voor deze beslissing slechts drie maanden de tijd gunnen.

Wilt u hier meer weten en/of heeft u hulp nodig?

Splits e-mailadressen met een komma.bron: https://www.register-executeur.nl/nieuws.phpBesparen op uw hypotheek na overlijden partner
ErfenisBijOverlijden.nl 7 maart, 2023
Deel deze post
Archiveren

Wat mag U schenken aan uw kind in 2023?