Wat te doen met het WhatsApp-account van een overledene
Een gids voor nabestaanden

Een gids voor nabestaanden en het WhatsApp account van een overledene.

Het verlies van een dierbare is een emotioneel zware periode, en te midden van het rouwproces kunnen er praktische zaken opduiken die aandacht vragen. Een van deze zaken is het beheren van de digitale nalatenschap, waaronder het WhatsApp-account van de overledene. Hierbij bieden we een gids over wat u kunt doen met het WhatsApp-account van een overleden persoon.

Stap 1: Informatie verzamelen

Het is belangrijk om te weten dat WhatsApp strikte privacyrichtlijnen volgt. Om toegang te krijgen tot het WhatsApp-account van de overledene, heeft u doorgaans specifieke informatie nodig, zoals:

De telefoon van de overledene: Om het WhatsApp-account te beheren, moet u toegang hebben tot de fysieke telefoon. Dit kan een uitdaging zijn, vooral als de telefoon vergrendeld is.

Een overlijdensakte: WhatsApp kan vragen om een overlijdensakte om de nodige stappen te ondernemen. Zorg ervoor dat u een kopie heeft.

Stap 2: Contact opnemen met WhatsApp-ondersteuning

Neem contact op met de ondersteuningsdienst van WhatsApp om het account van de overledene te deactiveren. Dit kan via de officiële website van WhatsApp. Verstrek alle benodigde documenten en informatie, inclusief de overlijdensakte.

Stap 3: Account behouden of verwijderen

Na contact met WhatsApp-ondersteuning kunt u kiezen tussen het behouden van het WhatsApp-account als een herdenkingsplaats of het volledig verwijderen. WhatsApp heeft een speciale functie genaamd "Herdenkingsstatus" waarmee vrienden en familie herinneringen kunnen delen op het profiel van de overledene.

Stap 4: Chatgeschiedenis opslaan

Als je de chatgeschiedenis van de overledene wilt bewaren, kunt u ervoor kiezen om deze te exporteren voordat het account wordt gedeactiveerd. Ga naar de chatinstellingen en selecteer 'Chat exporteren'. Hiermee kunt u de gesprekken opslaan voor persoonlijke herinneringen.

Stap 5: Informeer vrienden en familie

Laat vrienden en familie van de overledene weten wat er met het WhatsApp-account zal gebeuren. Dit voorkomt mogelijke verwarring en zorgt ervoor dat mensen op de hoogte zijn van de gemaakte keuzes.

De keuze is aan de nabestaanden om het whatsapp account van de overledene te verwijderen of als herdenking te bewaren.

Verwijderen WhatsApp account

Het verwijderen van een WhatsApp-account na het overlijden van een dierbare resulteert in het permanente verlies van alle chatberichten en multimedia-inhoud van de overledene. Deze digitale erfenis verdwijnt definitief, inclusief bijdragen in groepsgesprekken. Nabestaanden dienen zich bewust te zijn van deze gevolgen en kunnen overwegen belangrijke berichten te exporteren voordat tot verwijdering wordt overgegaan.

WhatsApp account als herdenking activeren

Bij het activeren van een WhatsApp-account als herdenkingsplaats blijven de bestaande chatberichten van de overledene behouden. In groepsgesprekken blijven zijn of haar bijdragen eveneens bewaard. Het account wordt in een herdenkingsstatus geplaatst, waardoor actieve deelname niet meer mogelijk is, maar vrienden en familie nog steeds toegang hebben tot het profiel voor het koesteren van herinneringen.


Het beheren van de digitale nalatenschap van een overledene kan een gevoelig proces zijn. Het is belangrijk om deze stappen met zorg en respect te volgen, rekening houdend met de wensen van de overledene en de behoeften van de nabestaanden.

Heeft u vragen over WhatsApp of een andere vraag?

Neem dan vandaag nog contact met ons op en bel of vul onderstaand formulier in.

Splits e-mailadressen met een komma.


Deel dit nieuwsbericht

Wat te doen met het WhatsApp-account van een overledene
ErfenisBijOverlijden.nl 14 november, 2023
Deel deze post
Labels
Archiveren

When I die
interview Anouk en Matthijs